Здравейте приятели,

Вие се намирате в местенцето, където ние семейство Захариеви – Стефи, Добри, Деси и Ели, решихме да разказваме за нашите пътешествия. Блогът ни е нов, едва прохожда, защото сега се роди идеята за неговото създаване провокирана от Деси, нашата по-голяма дъщеря, която беше на 6 г. и 9 м., когато създадохме блога и беше изключително впечатлена от последното ни пътешествие и местата които видяхме.

Иначе историята ни е дълга, цели 16 г., а пътешествията са нашето хоби. Имахме една малка двуврата количка, с която обиколихме цяла България. След това се родиха прекрасните ни момичета, подобрихме автопарка и продължихме заедно своите пътешествия. И двете бяха по на 40 дни, когато се включиха в приключенията на четири колела.

За съжаление, нямаме време и възможност да опишем всички прекрасни кътчета на които сме били през годините, за това ще започнем с последното ни пътешествие из прекрасната ни Родина, което както казах провокира създаването на този блог и първия ни пътепис.

сем. Захариеви



вторник, 28 юни 2016 г.

Сърбия – плескавичен туризъм


Кеф ти гурманска плескавица, кеф ти пълнена или класическа, която и да избере човек няма да сбърка, всичките са много вкусни.
Юни е, времето е чудно, в петък вечерта с приятели решаваме, че в събота ще ходим да ядем плескавици в Димитровград, Сърбия. Разходката е приятна и осъществима за ден, въпреки че тръгнахме в 10.30, въпреки че си отвисяхме час и половина на границата, явно не само на нас ни беше дошла на ум тази „велика“ идея, но както и да е, важното е че точно на време за обед се бяхме настанили в ресторанта. Има няколко кръчми в Димитровград, поне от прочетеното в нета, ние си избрахме Оаzа (Оазис), добре де, силно казано избрахме, нея намерихме просто. Намира се точно срещу гарата, отвън сградата изглежда като изоставена и може би една част от нея е наистина неизползваема, ресторанта е на втория етаж.
Храната чудесна, цените още повече, бяхме толкова доволни, че само жегата ни притискаше да ставаме, иначе можеше да почакаме да огладнеем отново и пак да си поръчаме. Но все пак решихме денят ни да не е само за „плескавичен туризъм“, а да се разходим и до Погановския манастир.  Манастирът е съвсем близо до града на 20-на километра, намира се на ждрелото на р. Ерма. Тъй като няколко пъти сме ходили в Трън и на ждрелото на р. Ерма отсам границата, и знаем колко са разкошни природата и гледките които се откриват, не ни трябваше много време за размисъл, потеглихме.
Извинявам се за качеството на снимките, но с през стъклото на колата и с телефон снимани.:(









Разгледахме манастира, поразхладихме си крачетата в реката, хапнахме палачинки, баклава и толумбички в ресторанчето срещу манастира и поехме обратно. Минаването на границата отново беше леко тегаво, но този път почакахме „само“ 45 мин. И така, към осем си бяхме в къщи.
Добре ни се получи, дестинацията е близо, пътя е хубав, има време за всичко и за разходка и за ресторантчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар