Здравейте приятели,

Вие се намирате в местенцето, където ние семейство Захариеви – Стефи, Добри, Деси и Ели, решихме да разказваме за нашите пътешествия. Блогът ни е нов, едва прохожда, защото сега се роди идеята за неговото създаване провокирана от Деси, нашата по-голяма дъщеря, която беше на 6 г. и 9 м., когато създадохме блога и беше изключително впечатлена от последното ни пътешествие и местата които видяхме.

Иначе историята ни е дълга, цели 16 г., а пътешествията са нашето хоби. Имахме една малка двуврата количка, с която обиколихме цяла България. След това се родиха прекрасните ни момичета, подобрихме автопарка и продължихме заедно своите пътешествия. И двете бяха по на 40 дни, когато се включиха в приключенията на четири колела.

За съжаление, нямаме време и възможност да опишем всички прекрасни кътчета на които сме били през годините, за това ще започнем с последното ни пътешествие из прекрасната ни Родина, което както казах провокира създаването на този блог и първия ни пътепис.

сем. Захариеви



четвъртък, 28 юли 2016 г.

Далеч от жегата, хората и комуникациите…

Ходели сме 2-3 пъти на палатки, но използвахме оборудване от приятели. И така назря момента при поредната организация да се сдобием и ние с такова. Замъкнахме се в Декатлона и напазарувахме щедро – две триместни палатки, че не обичаме да ни е тясно, дюшеци, спални чували, столчета и т.н.

Разнородната ни група от мотористи и по-консервативни като нас, с коли, потегли рано сутринта на 02.07.2016 г.

Разпънахме катуна на един приток на р. Искър, след с. Еленово, преди манастира "Седемте престола".
Много обичам планината, нищо че висим повече на море, просто съм благородна и се жертвам заради останалите членове на семейството, които обожават да се гмуркат и плуват с часове. Тъй като съм самоук плувец и не ми се отдава много, не обичам да се кисна повече от час във водата. Обаче, решила съм, ще се науча да плувам, дори си записах първия час с треньор. J
 
 

И хамак си имаме!


 
Разбира се и дъждът не ни пропусна, но бяхме подготвени с плажни чадъри, които спасиха не само нас, а и барбекюто ни.
 
 
 Като едни истински къмпингари си направихме и тоалетна в гората, с кошче за отпадъците.
 Малкия моторист :)
 

Добре че имаше река, голяма забава падна два дни. Измислиха си и игра на "джапанка", загубиха едната и пускаха другата по течението с цел да открият първата. Не я намериха, разбира се, но в река дълбока 20-30 см. успяваха да се намокрят до врата.

Манастира "Седемте престола"
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар